Vinsko veče u IriguVINSKO VEČE U IRIGU
22.11.2019.

Program putovanja:
Polazak iz Sremske Mitrovice oko 16h. Polazak iz Rume oko 16:30h. Vožnja do Iriga gde nas ljubazni domaćini čekaju da uz muziku i različite specijalitete probamo najlepša vina.... Slobodno vreme. U večernjim časovima povratk za Rumu i Sremsku Mitrovicu.

U petak 22. novembra će se po 12. put održati Mačkov dan mladog portugizera.
Vinsku novu godinu ovog puta obeležavamo po uzoru ne samo na običaje koji potiču iz Francuske i Italije, već i po uzornu na običaje Fruške gore i Srema, kada je u ovo doba godine počinjala sezona svatova i slava, i prvo vino koje se pilo je bilo upravo svatovsko vino – svatovac. 

Koncept događaja je posetiocima uveliko poznat – mlado vino portugizer svatovac se može besplatno degustirati i uživati u bogatom zabavnom programu – tamburaši, folklor, tango, poezija... Predstavnici Srpkse čitaonice iz Iriga će proglasiti pobednika na konkursu za najlepšu pesmu o vinu, na koji je stiglo preko 100 pesama iz Srbije i iz inostranstva.

Proglasićemo i novog Viteza mladog portugizera! Do sada su ovu titulu poneli Aljoša Vučković, glumac; Žan-Danijel Ruh, švajcarski ambasador; Slobodan Trkulja, muzičar; Vanja Bulić, publicista; Zoran Kolundžija, izdavač; Jovan Maljoković, saksofonista, a ove godine to će biti Aleksandar Dunić, naš popularan televizijski i pozorišni glumac.

Pored ovih starih sadržaja, zahvaljujući razumevanju i podršci opštine Irig, događaj će biti obogaćen koncertom tamburaškog orkestra Romansa, i izlaganjem i degustacijom vrhunskih delikatesa koje proizvode iriški preduzetnici (sirevi, mesne prerađevine, slatko i sl.)“

CENA ARANŽMANA: 800 dinara

Minimum za realizaciju putovanja je 30 putnika.
Napomena: U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.